Saiad

Üheski meie leivas ei ole kasutatud pärmi.

Kohevaks on nad saanud tänu pikale, 12-tunnisele kääritamisprotsessile meie vana ja auväärse 14-aastase juuretise toel pagari munukse pilgu all. Leiva valmimisprotsess on pea üksüheselt sama nagu koduses leivateos, põlvest põlve.

Meie leivad sisaldavad ainuüksi Eestis kasvatatud ja pakendatud rukkijahu. Kiviveski rukkipüül jõuab meile Jaani talust Rõugemaalt.

Levaõnn läheb majast välja, kui leib leigatud otsaga ukse poole panna.

Rukkisepik

560 gr. Koostis: nisujahu, vesi, kiviveski jahvatusega täistera rukkijahu 10%, nisukliid, meresool

Kuigi sepikus leidub valdavas enamuses jämedat nisujahu, tungib rukkilõhn kohe nuusutades sõõrmetesse. Mõnusalt õhuliseks aitab sepiku aga muuta juuretis, milles peituvad naturaalsed looduslikud happed vastutavad omakorda pätsi hapukuse eest. Aromaatsel sepikul on meeldivalt krõbe kammitud mustriga koorik. Maitse tundub suus üllatavalt rikkalik. Tervislik sepik sobib hästi näiteks avokaadovõiku tegemiseks.

Hapusai

540 gr. Koostis: nisujahu, vesi, meresool

Puhtalt nisujahust tehtud juuretisega hapusaia tekstuur on vetruv, umbes selline nagu vanasti vanaema ehedal heledal saial. Magusust on lõhnas kohe tunda. Aroomis leidub metspähkliseid, kooreseid ja isegi võiseid noote. Hapukus meenutab jogurti oma. Hapusai passib ideaalselt ahjus oliiviõliga röstituna krõbedate bruschetta’de tegemiseks

Rukkisepik seemnetega

600 gr. Koostis: nisujahu, joogivesi, kiviveski jahvatusega täistera rukkijahu ca 6%, päevalilleseemned, kõrvitsaseemned, linaseemned, köömned, Demerara suhkur, meresool

Mitmekülgse maitseprofiiliga sepikus avaldub parim kooslus hästi kerkinud hapusaiast ja tervislikust sutsukese rukkijahuga valmistatud sepikust. Boonusena tuleb kaasa meeletu hulk kasulikke ja toitvaid seemneid. Päevalille-, kõrvitsa- ja linaseemned krõmpsuvad kõik kenakesti hamba all. Kõige tähtsamat rolli mängivad lõhnas ja maitses aga köömned, mille aroomi on juba kaugelt üle toa tunda. Sobib süüa nii pehmena kui ka krõbedaks praetuna, juustufondüü kõrvale kuubikuteks lõigatuna, samuti salati sisse krutoonideks (tükeldatuna ja seejärel ahjus röstituna).

Vormisai

ca 580 gr. Koostis: nisujahu, joogivesi, kiviveski jahvatusega täistera speltajahu, Tammejuure Mahetalu rüpsiõli,  meresool, Demerara suhkur, näpuotsaga presspärmi.
Hetkel valmistatakse seda saia üksnes Muhus ja Tartus.