Levad

Üheski meie leivas ei ole kasutatud pärmi.

Kohevaks on nad saanud tänu pikale, 12-tunnisele kääritamisprotsessile meie vana ja auväärse 14-aastase juuretise toel pagari munukse pilgu all. Leiva valmimisprotsess on pea üksüheselt sama nagu koduses leivateos, põlvest põlve.

Meie leivad sisaldavad ainuüksi Eestis kasvatatud ja pakendatud rukkijahu. Kiviveski rukkipüül jõuab meile Jaani talust Rõugemaalt.

Leiba ep panda lava piale seliti ega küliti.
No ega mõjale koa ep panda.

Seemneleib

Muhu leib seemnetega on meie nö klassika, absoluutselt parim rukkileib, mis kunagi on loodud ja mitte väga kauges tulevikus ilmselt Eestis enimmüüdud rukkileib läbi aegade.
Kuidas me seda tegime – võtsime turult parimad saadaolevad jahud, ei koonerdanud suhkruga (kasutane siiski ainult demerara toorsuhkrut), kuid ei liialdanud seemnetega – mmm kanepiseemned!, leidsime hea kombinatsiooni erinevate linnaste segust värvi ja maitsenüansside rikastamiseks.. tundub lihtne ja hämmastavalt lihtne see oligi (kas keegi mainis juba enne meid, et lihtsuses peitub võlu?)

Vürtsleib

Muhu leib koriandriseemnetega

Oleme üritanud kopeerida ajaloolist Borodino leiba, mis omal ajal Saaremaa üleilma kuulsaks tegi. Borodino leiva iseäralik maitse saavutatakse tänu koriandriseemnetele.

Ristköömnetega leib

Ristiköömnetega leiva retsepti andis meile Leib Resto ja Aed omanik ja peakokk Janno Leppik. Meie pagarid ajasid valmistamise juhendis midagi sassi ja tulemus on teie ees. Maitsenüansid lisab leivale peen segu vürtsidest: ristiköömne ehk fenkoli seemned, koriandriseemned ja näpuotsaga köömneid.

Šokolaadine leib

Pähklileib

Lambaläätse leib

Lambaläätsed ehk fenugreek on pigem aasia köögi koostisosa. Iraan, India, aga ka Gruusia, Armeenia. Lisatud suhkruta rukkileiva maitseomaduste parandamiseks pidime midagi välja mõtlema ja tulemus on igal juhul proovimist väärt!

Ürtitega leib

Üritdega leib on valmistatud ilma linnaste ja suhkruta. Igavamat maitset oleme püüdnud ärksamaks tuunida lisatud ürtidega. Suhkrupõlgurid on igatahes rahule jäänud ja kuigi me ei tee seda leiba väga suurtes kogustes, on see toode leidnud kindla koha meie sortimendis.

Rukkikakuke

Rukkikakuke on väiksem formaat meie tavalisest seemnetega leivast. Algselt oli selle vastu huvi hamburgerimüüjatel, aga tänaseks oleme leidnud, et tegemist on suurepärase tootega neile, kes armastavad küll meie leiba, aga lihtsalt ei jaksa suurt pätsi ära tarvitada.